NieuwsUitgelicht

Charlotte de Witte – Voices of the Ancient EP

Als Raving George bracht ze vier techno-EP’s uit, maar inmiddels gaat de Vlaamse dj door onder haar eigen naam: Charlotte de Witte. In oktober maakten we kennis met haar vette sound, tijdens de Mary Go Wild Basement Raves en sindsdien zijn we stiekem een beetje fan! Afgelopen donderdag was back voor een toffe set op de domibo, mini-party en label release van onze vrienden van Mary Go Wild. 

Maar liefst twee labels werden op 23 maart gelanceerd: Mary Go Wild en Mary Go Wild Black. Quazar verzorgde in samenwerking met Anonym de eerste EP op het Mary Go Wild label, terwijl Charlotte de Witte de eerste EP op Mary Go Wild Black voor haar rekening nam: Voices of the Ancient. Naast dat mensen hier kwamen voor de label release, een gratis biertje, het uit hangen van de groupie bij de aanwezige dj’s en het bijkletsen, werd er vooral ook lekker gedanst op de fijne nieuwe en gouwe ouwe platen van Charlotte de Witte. Stevige technobeats met regelmatige ‘OEH’s’ en ‘AAH’s’ vanuit het publiek.

Deze stoere Vlaamse chick draait echte no-nonsense techno. Niet te veel poespas, maar minimalistische sounds vergezeld door een aanwezige, dreunende bass. Perfect voor in een rokerige donkere club én op donderdagmiddag tussen de dancegeschiedenis, vette platen en toffe mensen, met een koud blikje Grolsch Kornuit in je hand op de Zeedijk 44.

Foto door Rebecca Camphens

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close