Reports

Awakenings – 20 Years Anniversary Night 3

Terwijl de Gashouder rond 22:00 leegstroomt, stappen we opnieuw naar binnen voor nacht drie. Het Day-publiek loopt vermoeid, maar vooral voldaan langs met glimlachende gezichten. Heerlijk! Na de boekpresentatie en de eerste nacht op donderdag en de net afgelopen Awakenings – 20 Years Anniversary by Day editie, zijn we aan de beurt voor de derde ronde!

De Gashouder is lekker in gedanst door onze voorgangers en mede-Rave Reporters en Billy Nasty is net aan zijn set begonnen. Na drie jaar is hij eindelijk weer terug in de Gashouder. De technoveteraan, die onder andere artiesten als Adam Beyer aan het begin van hun carrière een kickstart heeft gegeven, weet het publiek voor de één na laatste nacht goed op te warmen. Zijn set wordt geleidelijk opgebouwd en wanneer deze eindigt, zit de vaart er al lekker in.

Dan is het de beurt aan Dave Clarke. Technisch gezien is hij één van de betere dj’s in de scene. Dit hoor je goed terug in zijn sets. Hij scratcht veel en speelt graag met de fader van zijn mixer, maar dit wordt hem vaak niet in dank afgenomen. Het valt dan ook meteen op dat hij vanavond minimaal gebruikt maakt van deze skills. Dit komt zijn set absoluut ten goede. Er zit een goede, duidelijke opbouw in en aan het einde experimenteert hij wat met hip hop samples. Gedurfd, maar zéker gewaardeerd.

En dan, na drie jaar op geen enkele editie van Awakenings te hebben gedraaid na een onenigheid ontstaan op Awakenings Festival 2014, was hij er eindelijk weer. DJ Rush! Bij de eerste beats barst de Gashouder letterlijk uit zijn voegen. Wow! De visuals draaien op volle toeren en na iedere break gaan de handen in de lucht. Iedereen is zichtbaar aan het genieten van zijn comeback op Awakenings. Het publiek gaat los. Als toegift hoop ik stiekem nog op ‘Funk you right on up’, de plaat die mijn technohart in 2005 liet opbloeien, maar jammer genoeg liet hij deze achterwegen.

Chris Liebing is zoals altijd weer goed op dreef en gooit de ene klapper na de andere. De breaks worden dusdanig goed opgebouwd, dat het iedere keer weer de vraag is, wanneer hij er in wordt gegooid. Het mooie aan de sets van Liebing is dat hij aan veel tracks een andere twist geeft, waardoor ze een compleet nieuwe plaat lijken. Als zijn set ten einde komt, heeft de klok inmiddels 07:15 aangetikt, maar het publiek denkt nog lang niet aan naar huis gaan. De dansvloer wordt inmiddels wel iets leger, maar de echte liefhebbers willen dansen met hun handen in de lucht en hun ogen dicht, alsof morgen nooit meer komt. Zo’n jubileum als deze moet je immers goed vieren.

Niet alleen dat, maar ook willen ze The Wizard, Jeff Mills, niet missen. Keer op keer betoverd hij ieder feest en ieder festival met zijn skills en Roland TR 909. Er zit ongelofelijk veel diepgang in de set en deze is van zeer hoge kwaliteit. Er heerst opperste concentratie in de Gashouder en de dromerige vibe neemt het over van de rake technoklappen. Dit is dansen met je ogen dicht. Even weg naar een andere planeet, totdat het licht weer aangaat.

Na de laatste beats is er voor ons een einde gekomen aan twintig jaar Awakenings. Ondanks dat er misschien een iets betere opbouw in de line-up had mogen zitten, was dit wederom een zeer geslaagde nacht. We kijken dan ook echt terug naar een fantastische week met drie heerlijke Awakenings 20 years Anniversary edities. Eindeloos dansen op die typische Awakenings handen omhoog en ogen dicht techno en hier en daar een rondje lopen, je vrienden kwijtraken, nieuwe vrienden maken, je oude weer terugvinden en heerlijk dwalen. Dat is Awakenings. En dat vinden wij fantastisch.

Tags

Danny van Ingen

Danny is dé Rave Report dj en wandelende raad-de-plaat. Gaat al even mee, maar geniet nog steeds van ieder feestje alsof het zijn eerste is.

Related Articles

Close