BlogUitgelicht

De 7 tracks van… Falhaber

Tracks die je raken, waar je nachten op door kan dansen en waardoor je in complete extase raakt. Iedere week vragen we naar de favorieten van artiesten, liefhebbers en andere mensen uit de scene. Deze jonge producer houdt met zijn interessante opbouw en overweldigende breaks de donkerste dansvloeren gaande! Zijn sound is agressief en vol power. Donkere, industrial techno madness afgewisseld met een old school sound. Dit zijn de 7 tracks van… Falhaber​!

Umwelt – Subterranean Bases

“Toen ik werd gevraagd om 7 tracks uit te kiezen die ik speciaal vind, kwam deze plaat als eerste in mij op. Alles aan deze plaat is ronduit perfect. Het is er een waarin ik mezelf compleet kan verliezen en even kan ontsnappen uit deze chaotische wereld. Dit nummer heeft me ook heel erg geïnspireerd tot het maken van een speciaal project, waar ik nu mee bezig ben. Iets compleet anders dan wat ik normaal zou uitbrengen.”

Ghost in the Machine – Tank Station

“Dit is een track die ik regelmatig als opening van mijn set heb gebruikt. Het intro geeft me iedere keer weer kippenvel. Hoe die break overloopt naar het tweede stuk met die drop, vind ik originaliteit van heel hoog niveau. Sowieso sta ik iedere keer weer verstelt van Ghost In The Machine releases. Hun eigen sound kan ik goed waarderen. Daarom ben ik ook héél blij dat ze op de tweede editie van mijn Massacre feest staan in PIP Den Haag op 16 juni (shameless self promotie, love it).”

Ophidian – Butterfly VIP

“Deze mag zeker niet ontbreken. Ik draai dit nummer vaak tijdens closing sets. Het eerste gedeelte met de piano zorgt voor een heel interessant en mooi tussen stuk en dan plots die gore kick erin zorgt voor zo veel energie.

Ik weet de eerste keer dat ik deze track draaide nog heel goed. Het was in de Glazart in Parijs voor Fée Croquer rond een uur of 06:45. Het was toch wel even spannend, aangezien het best een gewaagde track is en misschien niet iedereen open staat voor zulke hardcore platen. Maar toch was het moment daar om hem erin te gooien. De reactie van de crowd was echt té sick. Dit is zeker één van de vetste momenten uit mijn carrière tot nu toe. Sindsdien krijg ik regelmatig tijdens het draaien telefoons in mijn handen met het verzoek om die track te draaien. Dat is echt heel leuk, maar ik wil de track graag speciaal houden en niet gaan uitmelken, aangezien het ook zo’n speciale track is.”

Eomac – Spoock

“Dit staat iets dichter bij mij persoonlijk, dan bij mijn carrière, maar deze track heeft wel een speciale herinnering. Ik weet het moment nog goed dat ik deze plaat voor het eerst hoorde, tijdens een avond met Ben Sims in Perron, Rotterdam op 11 oktober 2014. Dit is de avond waarop ik een relatie kreeg met mijn vriendin. Misschien niet de meest romantische track, maar terugkijkend op deze avond wel ongeveer de enige track die me bij is gebleven. Toch gek hoe je zo’n mooie herinnering kan hebben aan zo’n totaal niet mooie track. Dit bedoel ik trouwens totaal niet slecht, het is een super vette en vooral hele unieke track. Ik vind het zeker weten een meesterwerk… maar om nou te zeggen romantisch? Haha. ”

Barthezz – On The Move

“Het is misschien totaal wat anders, sommigen vinden het misschien fout, maar ik vind dit echt een belachelijk goede track. Er zit zo veel energie in en de track bevat superveel euforie. Tussen al dat nare, snoeiharde gedoe in je set mag best een keer een plaat met wat meer euforie vind ik. En dit is daar dé perfecte track voor. Het is een track uit 2001 en ik ken hem dan ook al sinds ik klein ben. Ik was deze track een tijdje vergeten maar toen ik hem weer tegenkwam, herleefde ik het moment van van vroeger weer. Ik merk ook heel erg dat het publiek hetzelfde ervaart als ik deze track draai. Zo draaide ik hem een tijdje terug tijdens een b2b met Justin (Paramod) in Poema. Dit was voor zowel het publiek als voor Justin en mij een speciaal en mooi moment.”

Adam X – Sheer Insanity

“Deze track is precies het tegenovergestelde van nummer vijf, lekker tegenstrijdig dus. De hele atmosfeer van deze track is zo heerlijk akelig en naar. Toch zit er ook veel energie in deze track. Hoe Adam die vocal heeft gedaan vind ik echt super vet. Het is een top plaat voor gigs in een wat kleinere, donkerdere setting. Heerlijk als je bijna out gaat van de stroboscoop terwijl deze track door je trommelvliezen heen boort.”


Tymon – Instabitch

“Aan deze track heb ik ook een hele speciale herinneringen in Parijs. Het was ongeveer tien uur ’s ochtends, ik had al drie uur eerder moeten draaien maar om een of andere reden begaf één van mijn USB-sticks het en er was geen link tussen de CDJs. Uiteindelijk heb ik de tracks van de ene USB op een laptop van iemand daar kunnen zetten en vervolgens weer op een andere stick. Het was helemaal licht in de zaal en de muziek was zo’n twee of drie keer uitgevallen. Oftewel, een rampscenario. Tenminste, dat zou je denken…

Het publiek in Parijs is altijd echt top om voor te spelen. Superveel energie van begin tot eind en ze weten maar van geen ophouden. Ik moet zeggen dat er een hoop gekkies door de zaal strompelden, die volgens mij niet eens door hadden dat de muziek uit was gevallen haha. Toch zijn dit voor mij de leukste crowds om voor te draaien. Aangezien ik drie uur later aan mijn set begon, was ik bang dat de loods leeg zou lopen, maar in tegendeel! Toen ik mijn set begon raakte de hele zaal weer vol en ging iedereen helemaal los. Deze track was net released en de hele old school vibe van de track gemixt met die gore hardcore, paste zo lekker in het moment. Ik heb er ook één van de leukste filmpjes aan over gehouden van mijn gigs tot nu toe. Een loods vol gekke Fransen die in het daglicht om tien uur in de ochtend als een gek staan te springen, is een ervaring die ik niet snel vergeet.”

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close