Reports

Dockyard Warehouse Festival 2017

Afgelopen zaterdag waren we in Zaandam. En nu hoor ik je denken… Taets! Oh, those happy memories. Bijna maandelijks liepen we in de donkere nacht langs de oude Zaanse Warehouses, op weg naar de heetste zaal van Noord-Holland en omstreken voor een nachtje Chateau Techno. Geen bijster goed geluid, stortbuien zweet, maar het was altijd weer even heerlijk. May Chateau rest in peace. Goed om weer terug te zijn dus. En dit keer voor Dockyard Warehouse Festival. Dockyard wist ons met Amsterdam Dance Event al te verrassen met een fijn festivaldagje tussen al dat nachtelijk geweld en ook voor deze dag stond er een heerlijke planning klaar!

Het festival beperkt zich niet alleen tot de bloedhete, donkere zaal waar veel herinneringen liggen, maar maakt gebruik van meerdere warehouses op het terrein. Sommige ramen zijn stuk, de grond is van beton en de historie is voelbaar. Er hangt een heerlijk underground sfeertje. Fault Productions is er in geslaagd om een klein stukje Berlijn naar Zaandam te halen.

Het is een heerlijke, zonnige dag. Perfect om ons festivalseizoen af te trappen! Het terrein is goed gevuld met enthousiaste festivalgangers en een haarscherp geluid galmt vanuit de Funktion Ones door de warehouses. Tussen het raven wordt lekker van het zonnetje genoten. Buiten in het gras of in de daarvoor ingerichte chill-spots en in de loodsen kon je letterlijk dag en nacht doordansen onder het genot van geweldige technobeats van gevestigde namen uit de scene.

Zoals The Advent en Industryalizer in The Terminal. Voor mij persoonlijk even geleden dat ik deze heren voor het laatst heb gezien, maar het was vanouds genieten. De rake bass scheert door de zaal. Er is geen tijd om stil te staan, op techno als deze kun je alleen maar keihard losgaan. Hier gaat Rush naadloos op door. Zijn set is stevig, maar heel muzikaal. Tropische temperaturen zorgen echt niet voor een danspasje minder. Ook niet in deze bloedhitte. We laten ons niet tegenhouden door een beetje zweet langs onze bilnaad en daar lijkt de rest van het publiek ook geen problemen mee te hebben. Wat een energie!

In de Cathedral was het de Hongaarse Jay Lumen die er uitsprong met een energieke set. Zijn techno is héérlijk dansbaar. Vorig jaar hebben we ook al zo van zijn set genoten op Mystic Garden Festival. Hopelijk zien we hem aankomend seizoen wat vaker op de Nederlandse festivals voorbij komen.

En als het klokje elf uur aan tikt, blijven héél veel mede-ravers gewoon lekker hangen. Op Dockyard Warehouse Festival dansen we het klokje rond! Joran van Pol doet aan het begin van zijn set een klein stapje terug, maar voert het tempo er snel weer lekker in. Zijn set is heel veelzijdig en zéker een hoogtepunt. Maar ook Gaiser weet een meesterlijke set neer te zetten. Een absolute minimal king! Zijn set is gelaagd en hij gaat flink de diepte in, maar precies waar deze nacht om vraagt. Heerlijk!

Dit is zoals techno is bedoeld. Een hele dikke locatie, een fijne vibe en een héle dag en nacht genieten van de allerbeste muziek en artiesten. Ook het geluid was vergeleken met vorige edities een stuk beter. Helemaal loepzuiver en heerlijk hard is het nog niet overal, but we’re getting there. Een heerlijke eerste festivaldag voor Rave Report dus.

Kun je nu al niet wachten tot Amsterdam Dance Event of volgend jaar in Zaandam? Houd je van no-nonsense techno en wil je samen met gelijkgestemden heerlijk genieten van een goed festival? Kom dan naar Mystic Garden, óók van Fault Productions. Een heerlijk dromerig festival vol goede house en techno. Come and find us at The Terminal! Tot dan!

Foto’s door Dockyard Festival

Tags

Birgit Roobol

Twentysomething, content queen, festival voyager en fulltime Duracelkonijn. Schrijft het allerliefst, lult vijf kwartier in één uur (het liefst tegen vreemden op festivals) en is soms een tikkeltje rebels.

Related Articles

Close